Trouwen bij de Kalkovens in Huizen

Een hele fijne plek om als trouwfotograaf een bruiloft te fotograferen is de Kalkovens in het Nautisch Kwartier in Huizen. De naam zegt het al: het zijn (letterlijk) oude kalkovens. Dit karakteristieke pand en cultureel erfgoed is inmiddels als gebruik als locatie voor bruiloften en evenementen. Heel fraai gelegen, een fijne sfeer en met uitermate prettige mensen in de bediening. Het is altijd een feestje om hier terug te komen!

Zo ook bij de bruiloft van J&M. De dag begon bij hen thuis, waar ik en mijn second shooter Rianne de voorbereidingen van de bruid konden vastleggen en het ‘first look’ moment. Daarna vertrokken we met klein gezelschap naar de hei bij Blaricum (voor wie dit ook interessant lijkt: parkeren bij Tafelberg). De hei is altijd al een mooi gebied, maar in deze tijd van het jaar – augustus/september – extra mooi omdat deze dan in bloei staat.

Na de shoot reden we naar het Nautisch Kwartier waar inmiddels alle gasten zich al hadden verzameld op het terras van de Kalkovens. J&M hadden besloten in stijl aan te komen, namelijk met een mooi sloepje! Wat fijn is, is dat het mogelijk is om buiten een ceremonie te doen onder de heel fraaie boom die daar staat. Het was geweldig weer deze dag, dus dat was ook nu het geval. Het aansnijden van de taart en de borrel erna kon natuurlijk ook buiten gebeuren.

Net na het diner (waar ook enkele erg leuke speeches waren om vast te leggen) hadden we nog even gelegenheid om het bruidspaar mee naar buiten te nemen voor een korte fotoshoot in het prachtige avondlicht. Vaak, als het licht mooi is en we mogen het bruidspaar even een paar minuten ‘lenen’, doen we dat omdat het mooiste licht vaak einde dag is en het nog enkele mooie plaatjes oplevert.

En daarna was het tijd voor het afsluitende feest. Iedereen – van jong tot oud – deed goed mee op de dansvloer, en dat vinden wij als fotografen natuurlijk altijd fijn.

Bij deze een paar highlights van deze trouwreportage bij de Kalkovens!

trouwfotograaf Kalkovens Huizen trouwfotograaf Kalkovens Huizen trouwfotograaf Kalkovens Huizen trouwfotograaf Kalkovens Huizen

Meer foto's zien of meer weten over de mogelijkheden?